Opleiding in de kijker: code 95- praktijkopleiding “Ecodrive”

De 2de cyclus van de code 95-wetgeving bevindt zich al bijna halverwege. Tegen het einde van deze cyclus (in september 2021) moet elke chauffeur opnieuw 5 vakbekwaamheidsopleidingen gevolgd hebben.

Waar men in de 1ste cyclus nog 5 opleidingen naar keuze mocht volgen, zijn er in de 2de cyclus enkele voorwaarden verbonden aan de te volgen opleidingen. Zo moet elke chauffeur verplicht één praktijkopleiding volgen. Deze bestaat uit een blok van 4 uur theorie, en 3 uur praktijk. Dit betekent dat de chauffeur effectief 3 uur met een instructeur, met de eigen vrachtwagen, de openbare weg op gaat.

Wij raden aan om hier niet mee te wachten tot het einde van de cyclus. Er zijn namelijk te weinig instructeurs in Vlaanderen, die erkend zijn om deze opleidingen te geven. Bijgevolg zullen deze instructeurs tegen het einde van de cyclus overbezet zijn, wat ervoor zal zorgen dat degenen die wachten tot het laatste moment, NIET allemaal tijdig aan de beurt zullen komen, wat dan weer met zich meebrengt dat niet iedereen tijdig zijn code 95 zal kunnen vernieuwen. Om dit te vermijden raden wij aan om de praktijkopleiding zo snel mogelijk achter de rug te hebben.

Deze opleidingen organiseren wij zowel in “open” vorm, als in de vorm van een “inhouse”-opleiding, bij klanten ter plaatse.

Voor meer info over deze opleidingen kunt u Dieter Cramer contacteren op 011/75 91 49 of via mail op dieter [at] segers-ltc [dot] be

Segers Group

info [at] segersgroup [dot] be


Kempische Steenweg 440
3500 Hasselt

T 011-75.91.49
F 011-75.92.34

 

 

Vacatures & Selection

 

Comments