Segers Group klinkt op de nieuwe ontwikkelde business activiteiten in 2016!

In analogie met de nieuwe Kiewit brug in wording, die momenteel op stevige pilaren herrijst, hebben wij ook gedurende 2016 onze fundamenten verder verstevigd en enkele nieuwe peilers gecreëerd om op te bouwen in 2017.

Beeldspraak is soms eenvoudiger om een punt te kunnen maken en waarom dan niet met belangrijke bouwactiviteiten die voor je deur plaatsvinden en die we als Segers Group met veel interesse gevolgd hebben en dit met veel bewondering voor de professionaliteit en vooruitgang van de werken.

 

Eind 2015 hebben we symbolisch ons Segers vliegtuig met 2 RR-motoren laten opstijgen op de toenmalige oude Kiewit brug en vandaag 1 jaar later kijken we uit naar een zachte landing op het wegdek van de deels vernieuwde brug, na een zeer druk doch interessant jaar met een goede balans tussen mooie business opportuniteiten, hard werken en verbeterde resultaten.

Hiervoor werd er ingezet op 3 belangrijke business objectieven om de organisatie meer ruggengraat te geven en ons voor te bereiden voor de nabije toekomst.

 

De Segers rode loper

Onze Segers rode lopers werden letterlijk en figuurlijk uitgerold om onze klanten nog beter te kunnen bedienen en beter te kunnen ontvangen op ons kantoor aan de Kiewit brug. De Segers rode loper weerspiegelt onze gedrevenheid om een echte Logistieke en "Total care" service provider te worden voor onze klanten, met veel aandacht voor diepgang en kwaliteit : op onze slogan zie je de rode loper dan ook als een echte banden-print die we willen nalaten bij onze klanten met de logo's van SEGERS SELECT en SEGERS LTC nagelaten in het wegdek.

Deze look and feel werd resoluut verder gezet in een splinternieuwe website, nieuwe bedrijfsvoorstelling presentatie, flyers,....

 

Business maximalisatie

Ook werd verder ingezet om een verdere ontplooiing van onze kroonjuwelen : het selecteren en plaatsen van de betere beroepschauffeurs en Code 95 vakbekwaamheid voor dezelfde doelgroep. Wij zijn fier dat we voor beide activiteiten maximale resultaten mogen voorleggen die een positieve trendbreuk tonen t.o.v. voorgaande jaren.

 

Business differentiatie

Om een volwaardige HR-partner en Business-partner te kunnen zijn, werd verder inhoud gegeven aan de potentiële synergieën tussen Segers SELECT en LTC verder vorm te geven en hierbij werden verschillende nieuwe business activiteiten opgestart. :

  1. Zo werd ons opleidingsaanbod fel uitgebreid en worden nu buiten de Code 95 modules ook ADR, logistieke en management opleidingen aangeboden. Bij deze laatste werden zeer bewust 3 verschillende doelgroepen in acht genomen, namelijk first line managers, managers en leiders.
  2. Een volledig nieuwe business activiteit werd opgestart rond " Business en Personal coaching". Hier wordt zowel ingespeeld op de harde zijde waar we firma's begeleiden in het implementeren van management processen, tools en technieken die tot business Excellence leiden, maar ook de soft zijde aan bod laten komen in het coachen van individuen om op een positieve manier te kunnen inspelen op o.a. Persoonlijkheden en competenties. Bij dit laatste horen ook Loopbaanbegeleiding waarvoor een officiële erkenning bekomen werd.
  3. Een laatste peiler die werd toegevoegd is "Business en Personal Development", waar aan de harde zijde wordt ingespeeld op het helpen ontwikkelen van de top business processen die een organisatie voeden zoals Visie, Missie & waarden en Business en strategische plannen. Het begeleiden van culturele veranderings processen hoort hier ook bij, maar tevens consultancy opdrachten bij specifieke business of menselijke problemen.

 

Segers Group DNA

Deze combinatie van bestaande en nieuwe business activiteiten geven ons een unieke kans om meerdere services te realiseren voor onze klanten die samen een grotere toegevoegde waarde creëren door de unieke wisselwerking tussen Selectie-Assessment-coaching-opleiding-consultancy, die op hun beurt enerzijds de juiste persoonlijke en team dynamiek ontwikkeld én anderzijds de noodzakelijke management processen -en tools & technieken neerzet om de juiste bedrijfsculturen te garanderen. Dit business model heeft een Segers Group DNA tot stand gebracht, waarmee andere interessante horizonten zullen aangesneden worden in 2017. En we zullen dit weeral met onze gekende Segers gedreven huisstijl verder vorm geven.


© ZuPP webbuilding

Segers Group

info [at] segersgroup [dot] be


Kempische Steenweg 440
3500 Hasselt

T 011-75.91.49
F 011-75.92.34

 

Vacatures & Selectie

Vacatures

Sollicitatie

Contact