VIND EEN JOB
Rijschool
011 75 91 49
Rijschool > Rijbewijs B

Rijbewijs B

Autorijden begint met een rijbewijs B. Ben je geslaagd voor de theorie? Heb je rijles nodig om de juiste rijvaardigheden te leren of je rijstijl te verbeteren? Wij helpen jou de goede weg op naar het praktijk examen! Met onze ervaren instructeurs kan je snel de baan op in een veilige leswagen.
Vanaf 455 euro (incl. BTW)

Voorwaarden

17 jaar of ouder

Je bent geslaagd voor het theorie examen

Theorie

Je bent geslaagd voor het theoretisch examen. Proficiat! Je mag nu leren rijden op de openbare weg. Wij hebben geen theoretische lessen in ons aanbod, enkel rijlessen.

Voorlopig rijbewijs

Als je geslaagd bent voor het theorie examen kan je op het gemeentehuis een “voorlopig rijbewijs B met begeleider” aanvragen. Hiermee mag je leren rijden bij onze rijschool en/of met een begeleider uit familie of vriendenkring. Je zal steeds oefenen met begeleiding. We voorzien voor deze studenten een Basis pakket van 6 uur rijles.
Wil je de mogelijkheid om alleen te leren rijden zonder begeleiding? Dan moet je eerst 20 uur rijles volgen bij onze rijschool. Je krijgt na afloop een bekwaamheidsattest waarmee je op de gemeente een “voorlopig rijbewijs B zonder begeleider” kan aanvragen. Hiermee mag je volledig alleen oefenen. We voorzien voor deze studenten een Doorgedreven opleidingspakket van 20 uur rijles.

Praktijk

Tijdens onze praktijklessen zal je rijden in een gloednieuwe Citroën C5 Aircross. Deze auto heeft een manuele versnellingsbak en is uitgerust met dubbele pedaalbediening zodat onze instructeurs in geval van nood kunnen overnemen. Je bent in dit lesvoertuig ook goed verzekerd. Zo garanderen we een uitermate aangename en veilige leservaring.
In het Basis pakket van 6 uur leren we je alles over het voertuig, de correcte zithouding, signalisatie, sturen en pedaalbediening. Op de openbare weg geven we onder meer aandacht aan het verkeersreglement, verkeersinzicht en defensief rijden. Je krijgt van ons nuttige tips voor het praktijk examen en we oefenen met jou alle verplichte manoeuvres die terugkomen op het examenmoment.
In het Doorgedreven opleidingspakket van 20 uur gaan we naast onze basis opleiding nog dieper in op je verkeersinzicht en rijstijl. We schaven je rijvaardigheden bij en zoeken samen diverse verkeerssituaties op om je rijervaring te verbreden.

Examen

Het praktijk examen bestaat uit twee delen: een gevaarherkenningstest en een rit van 40 minuten op de openbare weg. De gevaarherkenningstest bestaat uit 5 meerkeuzevragen op de computer, ingeleid door een kort filmpje, waarbij een verkeerssituatie geschetst wordt waar jij het gevaar van moet inschatten. Tijdens de proef op de openbare weg zal je 2 van de 6 geleerde manoeuvres moeten uitvoeren en een stuk zelfstandig rijden in het normale verkeer.
Om het praktijk examen af te leggen moet je 18 jaar zijn en minstens 3 maanden geoefend hebben. Je krijgt 2 kansen om te slagen op het praktijkexamen. Lukt dat niet, dan moet je verplicht 6 uur rijles volgen. Voor deze studenten voorzien we een Praktijk pakket van 6 uur rijles.
Indien gewenst kan je het examen afleggen met examenbegeleiding. Onze instructeur neemt je dan mee met ons lesvoertuig en ondersteunt je op het examen.
Gedetailleerde informatie kan je terugvinden op de website van de Vlaamse overheid.

Prijs

Basis pakket 6u

455 euro (incl. BTW)

Praktijk pakket 6u

455 euro (incl. BTW)

Doorgedreven opleidingspakket 20u

1435 euro (incl. BTW)

Uurtarief bijkomende lesuren

70 euro/uur (incl. BTW)
Indien gewenst maken wij een offerte op maat. Je kan op het examen ook gebruik maken van onze examenbegeleiding en lesvoertuig. Hiervoor wordt 140 euro incl. BTW aangerekend (excl. examengeld examencentrum).

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je in via onze website. Wij contacteren jou vervolgens persoonlijk voor een offerte op maat en de gelegenheid om de lessen in te plannen. Tot snel!
Je gegevens

  Voornaam

  Achternaam

  Postcode

  Gemeente

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Huidig rijbewijs

  Rijbewijsnummer

  Rijksregisternummer

  Laatste medische schifting

  Onze belofte

  Snel naar je rijbewijs

  Ervaren instructeurs zorgen dat je snel en veilig de baan op kan. We brengen je op korte termijn de nodige rijvaardigheden bij en verhogen je slaagkans op het rijexamen.

  Programma op maat

  Wij werken volgens een persoonlijke aanpak, afgestemd op de noden en sterktes van de student. Met een flexibel studieplan waarin we de voorziene tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken.

  Sociaal en verantwoord

  Onze sterke rijopleidingen houden we toegankelijk en budgetvriendelijk. We willen goede chauffeurs trainen en stimuleren met verkeersinzicht en voldoende praktijkervaring.