VIND EEN JOB
Rijschool
011 75 91 49
Rijschool > Rijbewijs BE

Rijbewijs BE

Houders van een B rijbewijs kunnen dit uitbreiden naar BE om met de zwaarste aanhangwagens te rijden. Met rijbewijs BE mag je aanhangwagens trekken waarvan de massa groter is dan 750kg (tot max. 3500kg). Ideaal als je meer transportruimte nodig hebt voor je beroep of hobby.
1035 euro (incl. BTW)

Voorwaarden

Je hebt een rijbewijs B

18 jaar of ouder

Theorie

Als je in het bezit bent van een rijbewijs B heb je de theoretische lessen al gehad en ben je vrijgesteld van theorie. Er is daarom geen theorie voorzien in deze opleiding, enkel praktijk.

Praktijk

De praktijkopleiding bestaat uit 3 lessen. Je zal rijden met een gloednieuwe Citroën C5 Aircross en Debon Roadster 500 XL aanhangwagen.
Tijdens de eerste les maken we kennis met het lesvoertuig en de aanhangwagen en ga je rijden op de openbare weg. Je leert onder andere: schakel- en remtechnieken, bochtenwerk, verkeersinzicht, defensief rijden, … In de tweede les gaan we oefenen op privaat terrein, waar je de manoeuvres leert die belangrijk zijn voor het examen. Resterende tijd spenderen we op de openbare weg om je rijstijl te verbeteren. De derde les is voorzien voor herhaling van de oefeningen en verdere verbetering van je rijstijl op de openbare weg.
Onze lessen zijn gebaseerd op de principes van de GDE Matrix. Dat betekent dat we je coachen, regelmatig feedback geven over je vorderingen en samen overleggen hoe jij je opleiding wil invullen. We luisteren naar jouw ervaringen en passen aan waar nodig.

Examen

Het examen bestaat uit een reeks manoeuvres en praktische oefeningen op privaat terrein, gevolgd door een rit van 30 minuten op de openbare weg.

Prijs

8u + examenbegeleiding

1035 euro (incl. BTW)
Indien gewenst maken wij een offerte op maat. Examengelden van het praktijkexamen worden apart gefactureerd en doorgestort aan het examencentrum.

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je in via onze website. Wij contacteren jou vervolgens persoonlijk voor een offerte op maat en de gelegenheid om de lessen in te plannen. Tot snel!
Je gegevens

  Voornaam

  Achternaam

  Postcode

  Gemeente

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Huidig rijbewijs

  Rijbewijsnummer

  Rijksregisternummer

  Laatste medische schifting

  Onze belofte

  Snel naar je rijbewijs

  Ervaren instructeurs zorgen dat je snel en veilig de baan op kan. We brengen je op korte termijn de nodige rijvaardigheden bij en verhogen je slaagkans op het rijexamen.

  Programma op maat

  Wij werken volgens een persoonlijke aanpak, afgestemd op de noden en sterktes van de student. Met een flexibel studieplan waarin we de voorziene tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken.

  Sociaal en verantwoord

  Onze sterke rijopleidingen houden we toegankelijk en budgetvriendelijk. We willen goede chauffeurs trainen en stimuleren met verkeersinzicht en voldoende praktijkervaring.