VIND EEN JOB
Rijschool
011 75 91 49
Rijschool > Rijbewijs C

Rijbewijs C

Met een rijbewijs C kan je voertuigen besturen met een massa groter dan 3500kg. Denk hierbij aan vrachtwagens, campers en hulpdienst voertuigen. Deze opleiding wordt veel gevolgd door vrachtwagen­chauffeurs, maar is evenzeer geschikt voor beroepsmatige- en privé bestuurders.
Vanaf 1555 euro (incl. BTW)

Voorwaarden

Je hebt een rijbewijs B

Je hebt een geldig medisch attest *

18 jaar of ouder (met vakbekwaamheid)

21 jaar of ouder (geen vakbekwaamheid)

Theorie

Je kan de theorielessen voor rijbewijs C op vaste data bijwonen in de rijschool. Op aanvraag is een regeling op maat ook mogelijk, contacteer ons hiervoor. Tijdens de lessen is er voldoende ruimte voor vragen en zien we ook examenvoorbeelden.
We voorzien standaard 1 lesdag theorie. Je leert hier alle verplichte thema’s uit het handboek verkeerswetgeving met onder andere: manoeuvres, parkeren, defensief rijden en rij- en rusttijden.
Volg je de opleiding rijbewijs C met optie vakbekwaamheid? Dan krijg je een tweede lesdag theorie waarin we het handboek vakbekwaamheid behandelen met thema’s zoals ongevallen, ladingzekering en veiligheid.

Vakbekwaamheid (Code 95)

Vakbekwaamheid is een aanvullende opleiding op je rijbewijs C. Dit is verplicht wanneer je als professioneel vrachtwagenchauffeur wil werken in de transportsector. Het transporteren van goederen is dan je hoofdactiviteit. Vakbekwaamheid is niet verplicht wanneer je enkel materiaal vervoert voor een andere hoofdactiviteit (bv. schrijnwerker) of voor privé doeleinden rijdt.
Meer over vakbekwaamheid

Praktijk

De praktijkopleiding bestaat standaard uit 2 lessen. Tijdens de eerste les maken we kennis met de vrachtwagen en ga je rijden op de openbare weg. Je leert onder andere: schakel- en remtechnieken, bochtenwerk, verkeersinzicht, defensief rijden, … In de tweede les gaan we oefenen op privaat terrein, waar je manoeuvres leert die belangrijk zijn voor het examen. Resterende tijd spenderen we op de openbare weg om je rijstijl te verbeteren.
Volg je de opleiding rijbewijs C met optie vakbekwaamheid? Dan krijg je in totaal 4 lessen. De extra lestijd is gericht op de praktische proeven die terugkomen op het examen. We zien daarbij onder andere het vastzetten van ladingen, het invullen van een ongevallenformulier en het correct invullen van een CMR-vrachtbrief. Onze ervaren instructeurs geven daarnaast ook leerrijke tips voor beroepschauffeurs in wording.

Examen

Het examen theorie bevat standaard 50 meerkeuzevragen. Studenten die ook de opleiding vakbekwaamheid volgen, moeten 100 meerkeuzevragen en 8 casestudy’s beantwoorden en een mondelinge proef afleggen. Meer informatie over het theoretisch examen vind je hier.
Het examen praktijk bestaat standaard uit een aantal manoeuvres op privaat terrein, gevolgd door een rit van 45 minuten op de openbare weg. Studenten die ook de opleiding vakbekwaamheid volgen, rijden 90 minuten op de openbare weg en moeten bijkomende praktische proeven afleggen. Meer informatie over het praktisch examen vind je hier.

Prijs

Segers pakket

1555 euro (incl. BTW)

Segers pakket + vakbekwaamheid

2745 euro (incl. BTW)
De prijzen zoals hier vermeld zijn richtprijzen. Indien gewenst maken wij een offerte op maat. Examengelden van het praktijkexamen worden apart gefactureerd en doorgestort aan het examencentrum.

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je in via onze website. Wij contacteren jou vervolgens persoonlijk voor een offerte op maat en de gelegenheid om de lessen in te plannen. Tot snel!
Je gegevens

  Voornaam

  Achternaam

  Postcode

  Gemeente

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Huidig rijbewijs

  Rijbewijsnummer

  Rijksregisternummer

  Laatste medische schifting

  Onze belofte

  Snel naar je rijbewijs

  Ervaren instructeurs zorgen dat je snel en veilig de baan op kan. We brengen je op korte termijn de nodige rijvaardigheden bij en verhogen je slaagkans op het rijexamen.

  Programma op maat

  Wij werken volgens een persoonlijke aanpak, afgestemd op de noden en sterktes van de student. Met een flexibel studieplan waarin we de voorziene tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken.

  Sociaal en verantwoord

  Onze sterke rijopleidingen houden we toegankelijk en budgetvriendelijk. We willen goede chauffeurs trainen en stimuleren met verkeersinzicht en voldoende praktijkervaring.