VIND EEN JOB
Rijschool
011 75 91 49
Rijschool > Rijbewijs CE

Rijbewijs CE

Houders van een C rijbewijs kunnen dit uitbreiden naar CE om met het zwaarste transport te rijden. Met rijbewijs CE mag je vrachtwagens besturen met een aanhangwagen waarvan de massa groter is dan 750kg. Er is veel vraag naar chauffeurs CE en het vergroot je kans op een afwisselende job!
Vanaf 1905 euro (incl. BTW)

Voorwaarden

Je hebt een rijbewijs C

Je hebt een geldig medisch attest *

18 jaar of ouder (met vakbekwaamheid)

21 jaar of ouder (geen vakbekwaamheid)

Theorie

Als je in het bezit bent van een rijbewijs C heb je de theoretische lessen al gehad en ben je vrijgesteld van theorie. Er is daarom geen theorie voorzien in deze opleiding, enkel praktijk.

Vakbekwaamheid (Code 95)

Vakbekwaamheid is een aanvullende opleiding op je rijbewijs CE. Dit is verplicht wanneer je als professioneel vrachtwagenchauffeur wil werken in de transportsector. Het transporteren van goederen is dan je hoofdactiviteit. Vakbekwaamheid is niet verplicht wanneer je enkel materiaal vervoert voor een andere hoofdactiviteit (bv. schrijnwerker) of voor privé doeleinden rijdt.
Meer over vakbekwaamheid

Praktijk

De opleiding bestaat uit 4 lessen en is volledig praktijkgericht. We rijden met jou meteen op de openbare weg. Je leert daar onder andere: controle van het voertuig, schakel- en remtechnieken, bochtenwerk, verkeersinzicht, defensief rijden, … daarna zetten we de lessen voort op privaat terrein, waar je manoeuvres en praktische oefeningen leert die belangrijk zijn voor het examen. Overige tijd spenderen we op de openbare weg om je rijstijl en verkeersinzicht te verbeteren.

Examen

Het examen bestaat uit een reeks manoeuvres en praktische oefeningen op privaat terrein, gevolgd door een rit van 45 minuten op de openbare weg. Gedetailleerde informatie kan je terugvinden op de website van de Vlaamse overheid.

Prijs

Segers pakket zonder vakbekwaamheid

1905 euro (incl. BTW)
Wens je bijkomend ook je bewijs van vakbekwaamheid te behalen tijdens je opleiding CE? Contacteer ons dan voor een offerte op maat.
De prijzen zoals hier vermeld zijn richtprijzen. Indien gewenst maken wij een offerte op maat. Examengelden van het praktijkexamen worden apart gefactureerd en doorgestort aan het examencentrum.

Interesse in deze opleiding?

Schrijf je in via onze website. Wij contacteren jou vervolgens persoonlijk voor een offerte op maat en de gelegenheid om de lessen in te plannen. Tot snel!
Je gegevens

  Voornaam

  Achternaam

  Postcode

  Gemeente

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Huidig rijbewijs

  Rijbewijsnummer

  Rijksregisternummer

  Laatste medische schifting

  Onze belofte

  Snel naar je rijbewijs

  Ervaren instructeurs zorgen dat je snel en veilig de baan op kan. We brengen je op korte termijn de nodige rijvaardigheden bij en verhogen je slaagkans op het rijexamen.

  Programma op maat

  Wij werken volgens een persoonlijke aanpak, afgestemd op de noden en sterktes van de student. Met een flexibel studieplan waarin we de voorziene tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken.

  Sociaal en verantwoord

  Onze sterke rijopleidingen houden we toegankelijk en budgetvriendelijk. We willen goede chauffeurs trainen en stimuleren met verkeersinzicht en voldoende praktijkervaring.